Ana içeriğe atla

Değirmendere' de Dalış

 Tam 14 yıl geçti Gölcük ve civarını yıkan depremden.Binlerce acının yıldönümü. Kaybedilenlerin mekanı cennet olsun. 15 Ağustosta biz oradaydık ve suyun altında kalan apartmanlara ve koca çınarlara dalış yapmak için gittik fakat hava izin vermedi. İki kıyı dalışı ve bir gece dalışı yaparak bir dahaki sefere bıraktık binlerce acının gömülü olduğu dalışı....
Değirmendere Gölcük' ün hemen yanı başında. Eski asker olan Murat hocam  DESAT' ı depremden sonra civardaki eksikliği görmüş ve  kurmuş.. Murat hocam diğer hocalarım gibi harika bir insan.
Kıyıdan dalış yapma imkanı olan bir konumda. Tüpünü tak ve dal.Yaz kış açıklarmış. Artık dalış için yazı bekleyerek dalışa özlem duymak yok.
Harika bir su altı zenginliği var. Heryerde bir canlı var.Koca kırlangıçlar, bulduğu herşeyin içinden kafasını çıkaran horozbinalar, deniz tavşanları, iskorpitler, iri deniz yıldırzları, dev anemonlar ....























Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kaş 4. Gün 30 Mart Çarşamba

Bugün gece çıkan karavida gördük. Yengeç gibi ıstakoz gibi birşey. Ayrıca mürende vardı bugünkü görüş menümüzde.. Renklerden anlaşılacağı üzere makinenin beyaz ayarını düzelttim. Renkler artık sadece maviden ibaret değil..

Yağmur, İstanbul ve Boğaz Köprüsü

Soğuk mevsiminde İstanbul' da yağmur eksik olmuyor.  Sahilde ufak ufak çiseleyen yağmur, Karadeniz' den gelen hafif ama soğuk rüzgarla birleşince, soğuk, bahar mevsimi olsa bile ben varım diyor. Buna rağman karşı yakadaki Ortaköy' ü , yan tarafta Köprü' yü izlemenin tadı paha biçilemez. Boğaz Köprüsü' nün ışıkları, yağmur ve sisle birleşince dahada yoğun ve çok görünüyor.

Birazda Sünger Bob Canlıları

Sevimli mi sevimli Sünger Bob canlılarını hatırlatan hazır kabukları ev edinen arkadaşımız güzel pozlar ve görüntüler verdi. :) Öğrendiğim kadarıyla adı Anemon Yengeciymiş. Su altında gördüğüm en tatlı canlılardan biri. Gerek yüyümesi gerek gözleri sevimli mi sevimli.